telT: 0599 491 78 | M: 041 708 276, 040 172 505 |mail

Stekla za vse namene


izolacijsko-termopan-steklo

Izolacijsko - termopan steklo

Dve stekleni plošči, ki sta ločeni z distančnikom in polnjeni z zrakom ali plinom.
Robovi so hermetično zaprti.

ornament-steklo

Ornamentno steklo

Motno steklo, ki preprečuje vidljivost v prostor ter iz prostora. Ornamentno steklo je primerno predvsem za kopalnice in prostore kjer želite več zasebnosti. Obstaja več vrst ornamentnega stekla: činčila steklo, ornament pesek, peskano steklo, katedral steklo, silvit steklo, arena idr.

lepljeno-steklo

Lepljeno steklo

Tudi Tripleks. Dve (ali več) stekel je spojenih s posebno folijo (PVB). Odlična varnostna rešitev za stekla, saj vmesna folija v steklu otežuje vlom in razbitje celotnega izolacijskega stekla v oknu.

steklo-kaljeno

Kaljeno steklo

Termično obdelano steklo-enakomerno ogrevanje in hitra ohladitev z zrakom. S tem se poveča trdnost in odpornost proti temperaturnim spremembam. Prednost kaljenega stekla je, da se ob razbitju razleti v drobna zrna (pogovorno "koruzo").

stekla

Činčila steklo

Vrsta ornamentnega stekla. Primerno predvsem za okna v kopalnici in prostorih kjer ne želite da se ponoči pri prižgani luči vidi v prostor. Steklo se uporablja tudi za tuš kabine.

varnostno-steklo

Varnostno steklo

Za izboljšanje varnosti se uporabljajo varnostna stekla iz kaljenega stekla ter lepljena stekla, saj je izboljšana trdnost in varnost ob razbitju.

protivlomna-stekla

Alarmno kaljeno ali lepljeno steklo

Kaljeno ali lepljeno steklo z vžgano elektroprevodno zanko. V primeru loma stekla se prekine električni tok in sproži se alarmna naprava.

Trocal logo    profine logo     winkhaus    Hoppe AG logo.svg    hautau 360x115